Årets Moderata HBTQ kommun

8 april, 2022

Pressmeddelande: Årets Moderata HBTQ kommun

Årligen delar Förbundsstyrelsen för Öppna Moderater ut ett pris till årets Moderata HBTQ kommun samt ett hedersomnämnande till en Moderatledd kommun som gjort goda insatser för att stå upp för HBTQ personers rättigheter och vara goda ambassadörer för Öppna Moderater.

Vid Moderaternas Sverigemöte som i år gick av stapeln i Örebro den 25-26/3 delades priset och hedersomnämnandet ut till vinnarna.

”Vi i Öppna Moderater vill gratulera de båda vinnarna och tacka för deras arbete att synliggöra det viktiga arbetet för att synliggöra och förbättra HBTQ personers vardag, det är ett arbete som varje dag bedrivs i kommunal regional verksamhet. Östersund som blev utsedd till årets Moderata HBTQ kommun är en välförtjänt vinnare. Kommunalrådet Pär Jönsson har arbetat hårt för att stärka HBTQ personers rättigheter länge, redan i början av 90 talet var Pär en god ambassadör för HBTQ communityt, ett arbete som sedan dess alltjämt fortgår.” Säger Kim Nilsson Förbundsordförande Öppna Moderater

”Det är hedrande och att jag och Östersund utsetts till årets Moderata HBTQ kommun. Allt sedan 90-talet har jag arbetat som vigselförrättare, för att man inte ska kunna tacka nej till att viga samkönade par, inköp och hissande av regnbågsflaggan vid Rådhuset. HBTQ certifiering av olika kommunala verksamheter för att nämna några konkreta saker vi i Östersund arbetat med genom åren. Att tilldelas priset som årets HBTQ kommun ser vi som ett kvitto på alla de fina insatser vi gjort genom åren.” Säger Pär Jönsson, kommunalråd Östersunds kommun.

Simrishamn får Öppna Moderaters hedersomnämnande 2022. Under året har HBTQ utbildning genomförts för samtliga förtroendevalda. Worldpride  2021 har under året uppmärksammats på olika sätt. Under året stöttades även en företagare som utsattes för ett attentat av NMR.

”Jag är så stolt över att vi i Österlenmoderaterna fick ett hedersomnämnande för vårt arbete med hbtq-frågor. Att få vara den du är och älska vem du vill är en frihetsfråga och en självklarhet”

Säger Jeanette Ovesson, Kommunstyrelsens ordförande Simrishamns kommun

Kontaktuppgifter

Kim Nilsson                                                                                           
Förbundsordförande Öppna Moderater
0708-897272

Pär Jönsson
Kommunalråd Östersunds kommun
0708-968400

Jeanette Ovesson
Kommunstyrelsens ordförande Simrishamns kommun
0706-308879

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Reddit