INTERNATIONELLT

Öppna Moderater är Moderaternas hbtq-förbund och vi verkar både inom och utom Moderaterna för att påverka politik och beslutsfattare. Öppna Moderater jobbar politisk ur ett frihetligt och liberalt perspektiv för att driva hbtq-frågor framåt. Vi har ett antal prioriterade politiska områden där internationella frågor är ett av dessa. Vi har därför inlett samarbeten med organisationer och nätverk liknande Öppna Moderater från andra länder för att utveckla vår internationella politik, vårt internationella engagemang, vår organisation och våra möjligheter att påverka.

Öppna Moderater har etablerat kontakter med nätverk och organisationer i Moderaternas systerpartier i Finland (Samlingspartiet), Tyskland (CDU), Storbritannien (Conservative Party), Frankrike, Israel (Likud), Belgien (CD&V) och Norge (Høyre). Tillsammans har dessa organisationer bildat European Centre-Right LGBT+ Alliance. Alliansen där även Öppna KD är med leds av en styrelse och samverkar med det stora europeiska partiet EPP.

Även i USA finns liknande organisationer.

Inom ramen för vårt internationella engagemang ser vi också över möjligheten att konkret och handfast ge hjälp och stöd till hbtq-aktivister som verkar i länder där situationen för hbtq-personer och organisationer är svår

FRÅGA OSS!

Är det något du undrar över? Kontakta oss via det här formuläret så hör vi av oss till dig via mail.

KONTAKTPERSONER

Tobias Björk

Internationell sekreterare
tobias.bjork@moderat.se

 

Robert Mellberg

Internationell sekreterare

robert.mellberg@moderat.se

EVENT

SENASTE NYTT