Frihetspoddens programledare. Fr v: Petra Douhane och Kim Nilsson.

Moderaternas HBTQ-förbund Öppna Moderater lanserar Frihetspodden som har fokus på HBTQ-frågor och individens rättigheter. Bland gästerna märks Anders Borg och Dominika Perszinski, Sören Juvas från Hiv-Sverige och RFSLs ordförande Deidre Palacios.

– Pandemin har satt djupa spår i allas våra liv och vardag. Utöver alla som har insjuknat eller till och med fått sätta livet till, alla som har förlorat sitt jobb och företag som har gått under ser vi även andra allvarliga konsekvenser i spåret av covid-19, säger Kim Nilsson, ordförande för Öppna Moderater, och fortsätter;

– Alla dessa inställda pridefestivaler riskerar nämligen att tysta den viktiga HBTQ-debatten som behöver fortsätta inom en rad viktiga områden. Med Frihetspodden vill vi göra vår del i att fortsätta sätta fokus på HBTQ-personers fri- och rättigheter. Det är fortfarande så att sexuell läggning spelar alldeles för stor roll i dagens samhälle, säger Kim Nilsson.

Frihetspoddens första säsong består av 12 avsnitt. Programledare för podden är förbundsordförande Kim Nilsson och Petra Douhane som sitter i Öppna Moderaters förbundsstyrelse.

Utöver ovan nämnda deltagare så gästas podden av Fredrik Saweståhl, tidigare förbundsordförande för Öppna Moderater, Hanif Bali, riksdagsledamot för Moderaterna, Tobias Ström, grundare av Regnbågsblod, Linda Leveau, värdegrundsutvecklare, och Helge Ytterøy, L’orange, ordförande för Åpne Høyre, Tasso Stafilidis, HBTQ-profil och konstnär, Eduardo Afonso & Emma Dahlén, surrogatfrågan. Fler gäster kommer att tillkomma.

Frihetspodden finns på Spotify, Soundcloud och Podcaster. Inledningsvis finns tre avsnitt publicerade. Därefter kommer ett nytt avsnitt publiceras varje vecka.

För mer information:
Kim Nilsson, förbundsordförande, Öppna Moderater, 070-8897272