Öppna Moderater kräver att Moderaterna i Hörby står upp för hbtq-personers rättigheter och för Moderaternas hbtq-politik

Vi är förvånade och djupt oroade över beskedet att Moderaterna i Hörby valt att stötta Sverigedemokraterna att ta över i Hörby Kommun. Det är något som står i strid med vårt partis förhållningssätt på alla nivåer. Moderaterna är ett parti med en genomtänkt, sammanhållen och bra politik för hbtq-personer och det ska gälla överallt – även i Hörby.

Vi förväntar oss därför att Moderaterna i Hörby klargör att de står bakom partiets politik på området och att de därför inte kan samverka med Sverigedemokraterna. Vi uppmanar också Moderaterna att agera mot Moderaterna i Hörby.

Moderaterna i Hörby bör snarast själva nu ta initiativ till en offensiv politik för att stärka hbtq-personers livssituation i Hörby.

/Öppna Moderaters förbundsstyrelse

1 kommentar
  1. madelaine j wahlström

    Jag beklagar DJUPT den politiska bilden som etsat sig i min grannkommun Hörby!
    Här i Sjöbo kan vi inte heller stoltsera v g röstresultatet men som jag ”känner” Magnus Weberg, kommer vi i vart fall inte att hemfalla åt samma människorättsvidriga parlamentariska konstellation. Jag står upp för och kommer att aktivistiskt ta fajten för hbtq+ personer- och alla andras rättigheter i ett Sverige som MÅSTE se all kärlek som kärlek för alla!

Kommentarer är avstängt.