Förbundsordförande Fredrik Saweståhl skriver i Dala-Demokraten tillsammans med vice ordförande Jenny Edberg och vice ordförande Edith Escobar om att det är dags att Sverige tillåter altruistiskt surrogatmödraskap. 

”Det är ett faktum att antalet barn som föds genom surrogatmödraskap ökar kraftigt. Människors längtan efter att bilda familj är starkare än vänsterns moralism. Det är som alla nu kan se ett faktum att den socialdemokratiska regeringens nej till barn som tillkommer genom surrogatmödraskap inte stoppat att flera barn tillkommer på det sättet.”

”Vi kommer aldrig kunna reglera eller lagstifta bort människors längtan efter barn eller kvinnors vilja att hjälpa ett par att skaffa barn, men vi kan lagstifta så att vi kan ha tydliga regler och skydd för alla dessa barn. Vi från Öppna moderater kräver att vi snarast ska införa altruistiskt surrogatmödraskap så att vi juridiskt underlättar för alla de barn som redan tillkommit och de som är på väg.”

Hela artikeln kan ni läsa här: https://www.dalademokraten.se/artikel/opinion/debatt/debatt-sluta-vanda-ryggen-till-barn-som-fods-genom-surrogatmodraskap