Flera viktiga reformer för hbtq-personer drivs på av högerpartier. Norge har gått om Sverige och blivit tredje bästa land i Europa. Även Sverige skulle kunna ta ett kliv framåt om de borgerliga kan bilda ny regering efter valet, skriver Fredrik Saweståhl (M) och Helge Y L’Orange, förbundsordförande för Höyres hbtq-förbund i Norge.

Norge och Sverige har länge legat i framkant vad gäller att värna rättigheterna för hbtq-personer. De senaste 4-5 åren, med Höyre som regeringsparti har Norge byggt ut universell likabehandling och är tredje bästa land i Europa på RainbowEuropes ranking. I Sverige har utvecklingen stått ganska stilla och med den röd-gröna regeringen har Sverige fallit till tionde plats i samma ranking.

Läs hela artikeln: https://www.svd.se/borgerlig-regering-ett-lyft-for-hbtq-personer