Viktoria Jansson, ordförande för Nya Moderaterna i Sundsvall, skriver på Sundsvalls Tidnings debattsida med anledning av händelser som inträffade i samband med Pride i Sundsvall. 

Under förra veckan anordnades Pride i Sundsvall. Det är en alltid lika välordnad och viktig händelse i Sundsvall.

Vi moderater deltar alltid. Som utställare, som partner till Sundsvall Pride och i paraden. Den här festivalen blev dock inte riktigt så som vi tänkt oss. Under festivalens första dag upptäcker vi att Ung Vänster delar ut flygblad med vår logga på. På flygbladet går de till hårt angrepp mot oss och vi får läsa att ”högern hör inte hemma på Pride”.

När det i lördags var dags för parad stod vi moderater förväntansfulla och väntade på startskottet. Precis när paraden ska starta kommer ett 20-tal personer från Vänsterpartiet och Ung Vänster och ställer sig vid oss med flera plakat där det står ”högern hör inte hemma här”.”

 

Hela artikeln finner ni här: https://www.st.nu/artikel/opinion/debatt/m-vansterpartiet-har-fel-pride-ar-for-alla-det-ar-det-som-ar-sjalva-grejen