Öppna Moderaternas Fredrik Saweståhl skriver med Helge Y L’Orange från norska Åpne Höyre att borgerliga regeringar ger större framsteg för hbtq-personer. ”Alliansregering med Moderaterna i spetsen lyfte Sverige till 3:e plats på rankinglistan över bästa länderna i Europa för hbtq-personer.”

Både Sverige och Norge har i många år legat i framkant när det kommer till hbtq-personers rättigheter.

 

När Sverige hade en Alliansregering med Moderaterna i spetsen genomfördes viktiga reformer som lyfte Sverige till 3:e plats på rankinglistan över bästa länderna i Europa för hbtq-personer. På samma sätt har Norge under den blå, och nu blå-gröna regeringen, genom en rad reformer gått upp till plats 3 i Europa. Sverige har under den röd-gröna regeringen tappat tempo och fallit till plats 10 på rankingen.

Läs mer: https://www.qx.se/samhalle/164987/qx-debatt-borgerlig-regering-ger-framsteg-for-hbtq-personer/