Halmstad bjöd på höstvacker Pride

I lördags, 1 oktober, arrangerades Halmstad Pride tillsammans med Kulturnatten i city med en härlig myllrande mix av musik, konst och kultur och i Pride Park med ett regnbågsskimrande inslag. Paraden på eftermiddagen gick genom staden i en färgglad, fartfylld och festlig parad, helt i kärlekens tecken.

Vi från Öppna Moderater Halland fanns såklart på plats i länets residensstad. Vi bemannade tältet i parken från lunchtid till midnatt och var ett tjugotal som gick i paraden. Flera politiska partier fanns representerade i parken och vi fick av arrangören högsta betyg för vårt tält. Pridefestivalen till trots så var de flesta frågorna som ställdes av parkbesökarna av rent allmänpolitisk karaktär. Vilket vi självklart levde upp till att besvara samt presenterade ”Plan för ett starkare Sverige”. Väderleken för dagen var perfekt för en festival utomhus utan regn och cirka 16 grader.

På kvällen tändes girlangerna upp i träden vilket gav ett mysigt och omfamnande intryck och på de olika scenerna i innerstaden spelade flera lokala band. Det stora dragplåstret var dock Magnus Carlsson som självklart drog storpublik. Med flera olika scener att gå emellan för publiken så gav detta ett bra flöde av besökare under kvällen. Arrangören antydde dock att de nästa år sannolikt inte skulle arrangera Halmstad Pride så sent på året. Personligen så delar jag den uppfattningen då en Pridefestival behöver sol och värme så att människorna får skina.

Jonas Hellsten, distriktsordförande Öppna Moderater Halland