Europaparlamentariker Anna Maria Corazza Bildt (M) och Öppna Moderaters förbundsordförande Fredrik Saweståhl skriver på QX opinion om att EU-kommissionen behöver lägga större fokus på att motarbeta diskrimineringen som drabbar regnbågsfamiljer.

Vi är oroade över att barn i regnbågsfamiljer behöver uppleva diskriminering när de reser i Europa. Ett par som är gifta i Sverige ska inte behöva se sitt föräldraskap nedvärderat när de åker till eller genom ett annat EU-land bara för att det landet inte tillåter samkönade par att till exempel adoptera. Barn ska naturligtvis legalt ha sina föräldrar som föräldrar oavsett vilket land de befinner sig i. För oss är det viktigt att alla hbtq-personer behandlas likvärdigt i EU-länderna. 

Hela artikeln hittar ni här: https://www.qx.se/samhalle/opinion/154656/corazza-bildt-pa-qx-opinion-europa-maste-ta-regnbagsfamiljer-pa-allvar/