Vänner!

Moderaternas arbetsstämma i Örebro avslutades i söndags.

Vi kan konstatera att det var en bra stämma för Öppna Moderater. Vi var på plats med en stor delegation från förbundsstyrelsen och ett antal av ombuden från hela landet räknas in bland våra medlemmar.

Vi hade en utställarmonter hela stämman. Det var den snyggaste på plats och mycket populär med alkoholfritt bubbel, bra politik, en kul tävling och en skön stämning. Vi ökade vårt medlemstal rejält och fler vill engagera sig i vårt förbund runt om i landet. Vill säga ett jättetack till Johan Bergquist och Hannes Kataja som ansvarade för montern.

Under stämman fick vi möjlighet att medverka i SVT Forum för att prata om Öppna Moderater, vår historia och vår roll i partiet. Tack till Edith Escobar som medverkade tillsammans med mig.

Politiskt togs en rad beslut som vi tycker är viktiga. Här är några exempel med hbtq-koppling:

– Moderaterna har nu tydliga beslut på att vi är partiet som tar hedersförtryck mot hbtq-personer och kampen mot det på stort allvar

– Moderaterna vill att det tas fram en strategi för fler nationella adoptioner i Sverige.

– Moderaterna har utformat en tydlig politik mot kränkningar och mobbing i skolan vilket är viktigt för unga hbtq-personer inte minst.

– Moderaterna kommer slåss mot alla planer på att minska valfriheten för äldre och det är betydelsefullt för äldre hbtq-personer som kan välja och hitta äldreomsorg och hemtjänst med regnbågsprofil.

Moderaterna som parti går stärkta och hoppfulla från stämman och det gäller också Öppna Moderater.

Tack till alla som bidragit!

/Fredrik Saweståhl
Förbundsordförande