Förbundsstyrelsen i Öppna Moderater – Moderaternas hbt-förbund har beslutat att nominera Ulf Kristersson till ny partiordförande för Moderaterna.

Nomineringen görs efter en omröstning i förbundsstyrelsen och efter att förbundets 10 distrikt gett möjlighet att komma in med synpunkter. Utöver Ulf har andra namn diskuterats och då främst Carl Bildt men även Johan Forssell, Hanif Bali och Elisabeth Svantesson.

– Jag ser fram mot att gå först i Moderaternas sektion på EuroPride 2018 i både Stockholm och Göteborg med Ulf Kristersson vid min sida, säger förbundsordförande Fredrik Saweståhl i en kommentar till nomineringen.

– Ulf Kristersson är en politiker som alltid stått upp för mångfald och hbtq-rättigheter och röstat så i riksdagen och vi ser fram mot att med Ulf som ledare leverera nya reformer i nästa moderatledda regering, avslutar Fredrik Saweståhl.