Som första partipolitiska hbtq-förbund i Sverige kliver nu Öppna Moderater in på Snapchat. Genom kampanjen ’Love should be a Snap’ vill Öppna Moderater peppa unga hbtq-personer och visa att kärleken ska vara enkel och något att vara stolt över.

– Med den här kampanjen vill vi visa att kärlek ska vara något enkelt. Oavsett vem du är så ska du våga gå på stan sent på kvällen och hålla handen med den du älskar, utan att vara rädd för att bli nedslagen eller få en spottloska efter dig. På samma sätt ska du kunna prata med kollegorna i fikarummet eller klasskamraterna på rasten om utflykten du gjorde i helgen med din kärlek, utan att få konstiga blickar eller märkliga kommentarer. Vi vill att du ska kunna känna dig redo att vara den du är, säger Fredrik Saweståhl, förbundsordförande, Öppna Moderater.

Snapchat är huvudkanal för kampanjen och den går att följa via Öppnas Moderaters konto: @oppnamoderater. Därutöver kommer det att finnas en Facebooksida för att underlätta spridning av kampanjen som pågår inför och under Stockholm Pride. Alla, oavsett politisk hemvist, som anser att all kärlek är lika värd är välkomna att delta i ’Love should be a snap’.

Stockholm Prides övergripande tema för 2017 är ’Redo för nästa steg’. Genom ’Love should be a snap’ vill Öppna Moderater hjälpa unga hbtq-personer att känna sig redo att vara sig själva. Kampanjen togs fram av Hannes Kataja som är ledamot i Öppna Moderaters förbundsstyrelse.

Så deltar du i Love should be a Snap:
1) öppna Snapchat-appen och spela in ett kort klipp med valfritt kärleksbudskap (peppa!)
2) tagga klippet med #loveshouldbeasnap (och tagga gärna @oppnamoderater så att dina följare hittar till kampanjen)
3) publicera i din story (och gärna i andra kanaler också för att sprida kampanjen ytterligare)
4) uppmuntra andra i dina flöden att delta i kampanjen
5) om du vill bidra med ett klipp till den centrala kampanjen: spara ner klippet i din memories mapp innan du publicerar, skicka sedan klippet till kampanjens Facebooksida <3.

Kampanjsidan på Facebook: www.facebook.com/loveshouldbeasnap
Öppna Moderater på Snapchat: www.snapchat.com/add/oppnamoderater
Öppna Moderater på Twitter: www.twitter.com/oppna